Computer Aided Design and Drafting

Centraal Gebouwmodel

Het softwarepakket dat wordt gebruikt, Bentley Architecture, gaat uit van een centraal 3D model van het gebouw. Vanuit dit centrale 3D gebouwmodel kunnen automatisch alle benodigde 2D-tekeningen op elke gewenste schaal worden berekend. Ook kunnen automatisch van alle onderdelen en materialen de toegepaste aantallen en hoeveelheden worden berekend. Zodra het model wordt gewijzigd worden alle rapporten en 2D-tekeningen automatisch aangepast.

Visualisatie en animatie

Visualisatie en animatie zijn belangrijke gereedschappen voor de communicatie tijdens het ontwerpproces. Met Bentley Architecture kunnen door middel van raytracing of particle tracing fotorealistische afbeeldingen gemaakt worden.Via fotomatching kunnen ontwerpen in een bestaande foto geplaatst worden. Ook kan door fly-through animatie een film van een wandeling door het gebouwmodel gemaakt worden.
Verder is het mogelijk een Virtual Reality Model te maken van het ontwerp, zodat de opdrachtgever op zijn eigen PC virtueel het gebouw kan bezoeken; er omheen lopen, naar binnen gaan en alle details bekijken.

Boven ziet u een animatie-weergave van een 3D model van een ontwerp voor een vrijstaand woonhuis. Onderstaand een stilstaand beeld van een meer uitgewerkte versie van het model.

Bentley Architecture

Dit op het CAD pakket Microstation Triforma gebaseerde programma behoort tot de meest geavanceerde professionele architectuur software van dit moment. Het ondersteunt het gehele ontwerpproces, van conceptueel ontwerpen tot detailleren van tekeningen, berekenen van kosten en het maken van professionele computer animaties. Bentley Architecture wordt wereldwijd door toonaangevende architecten gebruikt voor zowel kleinschalige als zeer complexe projecten. Te noemen zijn de bureau's van Sir Norman Foster, Richard Meier, Kohn Pedersen Fox en vele anderen. Meer informatie over dit programma op de website van de leverancier: Bentley.

Terug naar boven