Woonhuis Huxell, plan Vroendaal te Maastricht

 

projectindex

project: Nieuwbouw woonhuis Huxell in plan Vroendaal te Maastricht
ontwerpjaar: 2000/2001
realisatiejaar: 2002
projectomschrijving: Vrijstaand woonhuis in bestemmingsplan Vroendaal te Maastricht

toelichting

Het woonhuis Huxell is gesitueerd op een hoek in het stratenplan van de nieuwe wijk Vroendaal. Om maximale privacy in de tuin te bereiken heeft de woning een L-vormige plattegrond.
Aan de noordzijde is een zône gesitueerd waarin secundaire woonfuncties zijn ondergebracht zoals de entree, keuken en garage. Aan de zuidzijde ligt de praktijkruimte die een eigen ingang en carport heeft. Hier tussenin is de woonkamer in de oksel van de L-vorm gelegen. Deze heeft een royaal glasfront aan de tuinzijde onder een luifel die als vaste zonwering dient. Aan de andere kant heeft is er uitzicht naar de straatzijde.

 

Aanzicht vanaf straatzijde

  Op de verdieping zijn drie slaapkamers gesitueerd. Twee hiervan beschikken over een gezamelijke badkamer die via schuifdeuren vanaf de slaapkamers toegankelijk is. De derde slaapkamer beschikt over een eigen badkamer en een garderoberuimte.

 

Vogelvlucht over de woning

 

De woning is ontworpen als een compositie van in elkaar grijpende bouwvolumes. De langgerekte gevels op de begane grond aan de noordzijde en op de verdieping aan de oostzijde vormen een karakteristieke hoekoplossing. De gevels worden uitgevoerd in wit geschilderd metselwerk met donkergrijs geschilderde kozijnen.

 

 

Plattegrond begane grond

 

Plattgrond verdieping