Woonhuis Van den Boorn, Gronsveld

 

projectindex
 
 
 
 
 
 
 

project: Nieuwbouw woonhuis Van den Boorn in plan Kampweg te Gronsveld
ontwerpjaar: 1997
realisatiejaar: 1997/1998
projectomschrijving: Nieuwbouw van een vrijstaand woonhuis

toelichting
Het woonhuis bestaat uit een drietal z˘nes. De westelijke z˘ne bevat de woonvertrekken en op de verdieping de slaapkamers met bijruimten; de oostelijke bevat de bergingen en de bijkeuken. In de tussenz˘ne ligt aan de voorzijde de entree en het verkeersgebied, vormgegeven rond een over de volle hoogte doorlopende vide. Aan de achterzijde bevat de tussenz˘ne de keuken en op de verdieping een werk- of logeerkamer.

plattegrond begane grond

De z˘nes worden van elkaar gescheiden door deels of geheel van buiten naar binnen en weer naar buiten doorlopende wanden.De twee buitenste z˘nes zijn als bouwmassa tegen deze wanden geschoven; de middenz˘ne daarentegen ligt tussen deze wanden en wordt aan voor-en achterzijde door met glas gevulde puien begrensd.

plattegrond verdieping

Deze glasvulling is deels doorzichtig en deels als gekleurd geŰmailleerd glas uitgevoerd. De glazen daken van entreeluifel, carport en terrasluifel completeren het geheel. De gevels worden uitgevoerd in wit geschilderd metselwerk; de daken worden gedekt met vlakke, antracietkleurige dakpannen.
3D computermodel

carport voorzijde
terras tuinzijde